Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Neophodan pritisak Saveta Evrope na Albaniju

BEOGRAD - Portparol srpskog Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izrazio je očekivanje da će Savet Evrope izvršiti politički pritisak na vlasti Albanije kako bi se obavila istraga sa tužiocima iz te zemlje o slučaju "Žute kuće".

U intervjuu za televiziju B92, Vekarić je podsetio da postoje sumnje da je to mesto gde su kidnapovanim Srbima sa Kosova i Metohije uzimani unutrašnji organi radi prodaje u inostranstvu i dodao da postoje saznanja da ne teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << severa Albanije postoje tri masovne grobnice u koje su ti ljudi sahranjivani.

Prema njegovoj oceni, najbolji put za rešavanje tog slučaja je da tužilaštva dve zemlje zajedno sprovedu istragu jer postoje sumnje da je tamo izvršen ozbiljan zločin.

Vekarić je rekao da je neshvatljivo da UNMIK skriva izveštaj o istrazi koja je nakon rata 1999. godine obavljena na lokalitetu "Žute kuće" u Albaniji i dodao da tužilaštvo ima 134 svedoka koji imaju saznanja šta se dešavalo na severu te zemlje od kraja rata do 2001. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.