Vedute grada Niša

Izvor: Megafon.co, 15.Okt.2020, 13:16

Vedute grada Niša

Zgrada Oficirskog doma, Banovine, Narodnog pozorišta, palata „Nišava”, kuće starih niških i svrlјiških trgovaca predstavlјaju vedute grada Niša.
Gotovo svakodnevno, na putu do svojih odredišta prolazimo pored  institucija ili kuća koje su pod zaštitom države, a da pri tome ne znamo šta predstavlјaju, kada su nastale i kakva je njihova istorijska i arhitektonska vrednost. Sve one čine kulturno nasleđe našeg grada i zaslužuju da se o njima govori i u godinama koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << pred nama.
Nešto više o njima govoriće arhitekta Saša Buđevac i istoričar Vladimir Jovanović na tribini Vedute grada Niša. Tribina se održava u petak 16. oktobra od 19 sati u Maloj sali NKC.
*Zbog aktuelne situacije izazvane koronavirusom, broj posetilaca je ograničen, a svi prisutni su dužni da nose zaštitne maske i pridržavaju se mera zaštite.
Sajamski popust NKC Sajamski popust u knjižari NKC „Branko Milјković”, na sva izdanja Niškog kulturnog centra i Arhipelaga 20 %, od 15. do 31. oktobra 2020. godine.
U knjižari „Branko Milјković”, na Bulavaru dr Zorana Đinđića 37, može se naći stručna literatura, dečja izdanja i beletristika različitih žanrova domaćih i stranih izdavača.
Posebnost je što se samo ovde mogu kupiti sva izdanja Niškog kulturnog centra, uklјučući i kultni časopis „Gradina”, kao filmski časopis „Filaž”.
Radno vreme knjižare je od 8 do 20 sati, svakog radnog dana i subotom od 8 do 13 časova.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.