Većina počinje ovde večeras u DOB

Izvor: B92, 31.Okt.2013, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Većina počinje ovde" večeras u DOB

Beograd -- Dokumentarni film "Većina počinje ovde" biće prikazan večeras u velikoj sali Doma omladine Beograda, najavio je producent - Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Film prati šestoro mladih ljudi iz regiona koji putuju kroz zemlje nekadašnje Jugoslavije, istražujući kako su sukobi iz 90-ih godina, kada su oni bili suviše mladi da bi ih potpuno razumeli, uticali na njihovu sadašnjost, ali i budućnost.

Na putu se sreću sa duhovima prošlosti - izbeglicama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz nekoliko ratova, ratnim veteranima, nepokolebljivim nacionalistima, aktivistima koji zagovaraju pomirenje...

Mladi putnici postaju svedoci ekonomskih posledica koje su ratovi ostavili na sledeću generaciju, kako su se nacionalističke ideje koje su dovele do sukoba odrazile na kulturu, pa čak i arhitekturu u regionu, ali i kako istinska tolerancija i pomirenje mogu nastati upravo na mestima gde je nasilje izbilo.

Film je režirao Lode Desmet, nagradjivani reditelj iz Belgije, a snimljen je u okviru BIRN-ovog projekta "Balkanska tranziciona pravda".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.