Večeras počinje 2024. godina, a rat će trajati cele godine

Izvor: B92, 31.Dec.2023, 22:50

Večeras počinje 2024. godina, a rat će trajati cele godine

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio da vojska prilagođava svoje raspoređivanje u Pojasu Gaze.

Kako je rekao Izrael predviđa dug rat protiv terorističke grupe Hamas, koji će trajati tokom cele naredne godine.

Prilagođavamo metode borbe svakoj oblasti u Gazi, kao i potrebne snage za izvršenje misije na najbolji mogući način. Svaka oblast ima različite karakteristike i različite operativne potrebe. Večeras će početi 2024. Ciljevi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rata zahtevaju duge borbe i mi smo u skladu s tim pripremljeni, rekao je Hagari, prenosi Tajms of Izrael.

On je rekao da će vojska sprovoditi "pametno" upravljanje snagama u Gazi, omogućavajući rezervistima da se vrate kućama kako bi pomogli u oporavku ekonomije i kako bi se nastavila obuka vojnika.

Nastavljamo obuku oficira i komandanata...nakon iskustva u borbi, oni se vraćaju obuci i pridružiće se liniji komandira vojske kada završe, kaže Hagari.

Hagari kaže da će se neki od rezervista vratiti svojim porodicama i raditi ove nedelje.

To će rezultirati značajnim olakšanjem za privredu i omogućiće im da dobiju snagu za operacije sledeće godine, a borbe će se nastaviti i biće nam potrebni, dodao je on.

Kako je objasnio, ova prilagođavanja imaju za cilj da obezbede planiranje i pripreme za 2024.

"IDF treba da planira unapred, imajući u vidu da ćemo bitii potrebni za dodatne misije i nastavak borbi tokom cele naredne godine, poručio je Hagari.

Povodom tvrdnji nekih ministara da kopnenim trupama nije pružena dovoljna vazdušna podrška, Hagari je rekao da ne postoji nijedan slučaj da kopnene snage nisu dobile podršku iz vazduha ili izvlačenje pod vatrom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael i Palestinci: Izraelska vojska kaže da će rat u Gazi potrajati i tokom 2024. godine

Izvor: Danas, 01.Jan.2024, 12:45

Getty ImagesBlizu 22.000 ljudi, uglavnom deca i žene, poginuli su u Pojasu Gaze od početka sukoba Minulu, 2023. godinu obeležio je brutalan sukob Izraela i palestinske ekstremističke grupe Hamas, a izraelska vojska kaže da očekuje da će se sukob u Pojasu Gaze nastaviti tokom 2024. godine. U novogodišnjoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.