Večeras počinje 12. EXIT

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2011, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras počinje 12. EXIT

NOVI SAD -

Nastupom grupa "Palp" i "Arkajd fajr" večeras na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu počinje 12. muzički festival "Egzit", koji će trajati do nedelje, 10. jula.

Tokom četiri dana trajanja festivala, publika će na 20 bina moći da vidi više od 600 izvođača iz celog sveta, uključujući "Editorse", "Porstished", "Džamirokvaj", "M.I.A", "Bed relidžn", Nika Kejva i "Grajndermen", "Andervorld", "Gruv armadu" ali i domaće i regionalne bendove poput "Darkvud >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dab", "Discipline kičme", "Ateist repa", "S.A.R.S." i grupe "Džinks".

Večeras na Egzitu

Večeras na mejn stejdžu nastupaju "Ateist rep", "Bed relidžn", "Darkvud dab", "Palp", ""Arkajd fajr", "Magnetik men" i "Digital mistik" & MC Sg Pokes

Dens arena: "Dedmaus5", Tiga, Džejms Zabiela, Džoris Vorn

Fjužn stejdž: "Branimir i Neprijatelji", "Superhiks", "Haus of pejn", "Bejrut", "Kilo Kilo banda"...

Eksploziv stejdž: "Šoplifters", "Ritam nereda", "Vendeta", "Daunstori"...

Pregled nastupa svih izvođača na svim binama možete pogledati na zvaničnom sajtu Egzit festivala.

Nastao iz bunta i revolta zbog situacije u Srbiji krajem 1990-ih, "Egzit" je tokom godina postao jedan od najznačajnijih festivala u jugoistočnoj Evropi i ove godine se, prema oceni američke televizije Si-En-En (CNN), našao na listi 10 najznačajnijih muzičkih festivala na svetu.

Pored muzičkog programa, "Egzit" nudi i projekcije filmova, tribine, žurke i performanse. Organizatori procenjuju da u proseku "Egzit" godišnje poseti 200.000 ljudi, a ove godine se očekuje i dvomilioniti posetilac.

Kapije "Egzita" biće otvorene u 17 sati a prvi koncerti bi trebalo da počnu oko 19 sati.

Ulaznice za sva četiri dana "Egzita" koštaju 10.990 dinara i mogu se kupiti u filijalama "Erste banke", a od petka i na kapijama festivala.

Egzit uživo na internetu

Organizatori "Egzita" omogućili su putem internet socijalnih mreža "uživo" praćenje svih dešavanja na festivalu za one, koji se ove godine neće naći na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Tako će se putem "Fejsbuka", "Tvitera", "Jutjuba", "Flikra", "SaundKlauda", "Miksklauda", "Livstrima" moći pratiti festivalska dešavanja na mobilnom telefonu, računaru ili na festivalskim videobimovima.

Svi oni koji ne budu pratili festival na Tvrđavi na taj način moći će iz bilo kog kraja sveta da se informišu s lica mesta gde im je i šta radi njihova "ekipa", kao i kako se provodi u Novom Sadu.

Istovremeno, moći će da se prati šta hedlajneri misle o "Egzitu", Novom Sadu, kako i o publici, koja se nalazi na festivalu.

Na ovogodišnjem "Egzitu" biće organizovano veliko okupljanje korisnika "Tvitera" pod nazivom "Egzit festival 2011. Tvitap", koje će se održavati na "Pozitiv vibrejšn regi bini", kao i na binama "Agora" i "Laud end kvir".

Očekuje se oko 25.000 stranih turista

Ovogodišnji festival "Egzit", na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, posetiće od 25.000 do 30.000 stranih turista, najviše iz Velike Britanije, procene su organizatora ovog muzičkog festivala.

PR menadžerka festivala Bojana Kovačević izjavila je Tanjugu da su procene o poseti stranih turista "Egzitu" ove godine napravljene na osnovu broja posetilaca koje je festival imao 2010.

Na predstojeći "Egzit" će doći gosti iz zemalja Evropske unije, Meksika, Gvatemale, sa Novog Zelanda, iz Australije, navela je Kovačević.

Ona je navela da na "Egzit" godišnje dođe oko 7.000 turista iz Velike Britanije i oko 1.000 Holanđana, dok su na trećem mestu posetioci iz zemalja u okruženju.

Kovačević je primetila da je proteklih godina sve više turista dolazilo iz Rusije i da će se organizatori jednog od najpopularnijih svetskih muzičkih festivala ubuduće orijentisati i na privlačenje turista iz ove zemlje, budući da njima za ulazak u Srbiju nije potrebna viza.

Organizatori festivala su, kao i prethodnih godina, napravili "Egzit vilidž" za smeštaj stranih turista i posetioce "Egzita" i iz drugih krajeva Srbije koji je smešten na Petrovaradinskoj adi i ovog puta je otvoren za sve posetioce, a ne samo za kampere.

Naime, na mestu "Egzit vilidža", koji će biti podeljen u dva dela - u Petrovaradinskoj šumi i na plaži, biće organizovan prateći program "Egzita", sa muzičkim i zabavnim performansima.

Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada (TONS), ukupni smeštajni kapaciteti u vojvođanskoj prestonici i bližoj okolini su preko 3.500 ležaja, sa 23 hotela, turističkim naseljem, apartmanima i nekategorisanim objektima za smeštaj.

Cene za noćenje u novosadskim hotelima u maju i junu ove godine kretale su se od 2.000 dinara, za noćenje u jednokrevetnoj sobi hotela sa jednom zvezdicom, do 8.000 dinara u hotelima sa pet zvezdica.

Turistima se nude i privatni smeštaji u objektima gde se cene kreću oko 150 evra za sva četiri dana "Egzita", odnosno od 25 do 30 evra dnevno po osobi u stanovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.