Veče posvećeno patrijarhu Pavlu

Izvor: S media, 04.Jul.2010, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče posvećeno patrijarhu Pavlu

Scenskim programom posvećenim njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Pavlu, u Ovčar Banji su počeli 10-ti "Letnji dani kulture"koji će trajati do 2. avgusta.

O doskorašnjem patrijarhu, kao duhovnom ocu srpskog naroda u manastiru Blagoveštenje, gde se potonji patrijarh svojevremeno zamonašio, sinoć su govorili na otvaranju manifestacije dr Dimitrije Kalezić, profesor Teološkog fakulteta u Beogradu i novinar "Nin-a" i autor knjige "Budimo ljudi" Jovan Janjić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
U programu su učestvovali dramski umetnik Mirjana Vukojčić, vokalni solista Svetlana Stević i studenti Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda.

Patrijar Pavle je usnuo 15. novembra 2009, u 96 godini života.

Predvidjeno je da za vreme održavanja ove kulturne i duhovne manifestacije u Ovčar Banji bude otvorena i likovna kolonija na kojoj će učestvovati devet slikara, čiji će radovi biti prikazani na izložbi 2. avgusta, poslednjeg dana ove smotre duhovnosti, umetnosti i razonode, koja će se održavati svake subote.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.