Već u toku noći preko naše zemlje će preći NAOBLAČENJE: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2020, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Već u toku noći preko naše zemlje će preći NAOBLAČENJE: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu

Prethodnih dana dešavalo se da temperature padnu preko noći i tokom jutra ispod nule i prema rečim Đurića zato je u proteklom periodu bilo mraza.

Ako ste mislili da nas je januar častio prolećnim temperaturama samo u protekloj nedelji, prevarili ste se. Ovako vreme sa temperaturama iznad proseka nastaviće se bar do početka februara, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

Juče su temperature u većem delu zemlje bila iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pa je tako u jednom trenutku u Negotinu izmereno čak 17 stepeni! Dok je na severu zemlje, u Subotici, izmereno samo jedan stepen, pošto je juče Vojvodina bila pod maglom i sumaglicom koja je drastično snizila temperaturu vazduha. Iako će temperature u narednih desetak dana definitivno biti iznad proseka, takođe se očekuju i padavine.

- Već večeras i u toku noći, preko naše zemlje će preći naoblačenje koje će doneti padavine. Tako se u većem delu zemlje očekuje kiša, a na višim planinama sneg. U ponedljak će se to naoblačenje premeštati preko Srbije, pa će u utorak u većem delu zemlje biti suvo, a kiša se očekuje na severozapadu naše zemlje. Međutim, već u sredu ponovo se očekuje kiša, a na višim planinama i sneg. Jedino u Vojvodini će biti bez padavina. U četvrtak će u južnoj i centralnoj Srbiji biti oblačno i moguće su padavine, dok će u petak pretežno biti suvo vreme kada se očekuju temperature i do 15 stepeni - objašnjava Đurić.

Međutim, to se menja u narednom periodu.

- Visoke temperature i kiša u narednom periodu će stvoriti takve uslove da mraza neće biti. U noći izmeđe nedelje i ponedeljka temperature neće padati ispod nule, a u ponedeljak ujutro će biti od tri do osam stepeni te neće biti mraza. Zbog te kiše u ponedeljak je moguća pojava magle ujutru - priča Đurić.

Prolećno vreme se nastavlja sve do kraja januara i početka februara. Ovaj meteorolog najavljuje da u narednih desetak dana se ne očekuje prava zima niti neko ozbiljnije zahlađenje.

- Tek od petog februara moguće je pravo zahlađenje, a do tada ćemo imati oblačno vreme sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine - zaključuje meteorolog Đurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.