Važno za građane Srbije: Priština odobrila tri sporazuma

Izvor: B92, 08.Feb.2023, 14:18

Važno za građane Srbije: Priština odobrila tri sporazuma

Vlada u tzv. Prištini je na današnjoj sednici odobrila tri sporazuma potpisana u okviru Berlinskog procesa.

Potpisani su sporazumi o slobodnom kretanju samo sa ličnim kartama za građane Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije, kao i o priznavanju diploma i stručnih kvalifikacija iz tih zemalja, kako piše u odluci vlade.

Odluka vlade će biti poslata Skupštini na ratifikaciju. Sporazum zemalja Zapadnog Balkana o slobodnom kretanju samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ličnim kartama, priznavanje diploma i stručnih kvalifikacija, potpisan je 3. novembra prošle godine, na inicijativu Nemačke u okviru Berlinskog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UKINUT VIZNI REŽIM – Građani BiH sa ličnom kartu mogu ući na Kosovo

Izvor: SandzakPress.net, 08.Feb.2023

Vlada Kosova odobrila je međunarodni sporazum između Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije o slobodi kretanja građana između ovih zemalja. Ovaj sporazum omogućava građanima Kosova i Bosne i Hercegovine da uđu na teritoriju jedni drugih sa biometrijskim...

Nastavak na SandzakPress.net...

Sednica Kurtijeve vlade. „Da“ za jedan od tri sporazuma u Berlinu

Izvor: Danas, 08.Feb.2023

Kosovska vlada usvojila je na današnjoj sednici Nacrt zakona o potvrđivanju sporazuma o slobodnom kretanju sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu, jedan od tri sporazuma koji su potpisani u okviru Berlinskog samita u novembru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.