Važno je da Voždovac dobije vlast

Izvor: Blic, 30.Nov.2009, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važno je da Voždovac dobije vlast



Jovan Filipović, prodekan Fakulteta organizacionih nauka

Debitanti na lokalnim izborima na opštini Voždovac, predstavnici liste GEPS za Voždovac, glavni problem na teritoriji opštine Voždovac vide u tome što je vlast nestruktuirana a sva nesistemska rešenja predstavljaju osnovni izvor korupcije. Najvažnije je da Voždovac konačno dobije vlast, ističe nosilac liste prof. Jovan Filipović, prodekan Fakulteta organizacionih nauka.


>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Filipović kaže da će se Grupe za prosperitet Srbije, ukoliko postanu deo vlasti na Voždovcu, zalagati za sistemska rešenja a ne izdvajanje pojedinačnih rešenja i njihovo stavljanje u prvi plan.

- Najveći problem na Voždovcu je nestrukturirana vlast i nesistemska rešenja što je jedan od osnovnih izvora korupcije. Zalažemo se za sistemska rešenja jer ono što nije sistemski spregnuto izvor je korupcije i podmićivanja birača - napominje Filipović.

Grupa građana GEPS okuplja ljude koji od rođenja ili već godinama žive na Voždovcu i dobro znaju probleme sa kojima se građani susreću. Imajući u vidu to što prvi put učestvuju na izborima, predstavnici pve liste puni optimizma čekaju 6. decembar sa nadom da će preći cenzus. O eventualnim koalicijama Filipović ne želi da polemiše već samo navodi da će se svim silama truditi da Voždovac konačno dobije vlast jer je ova opština trenutno kao kuća bez domaćina.

- Ovo je vatreno krštenje za nas ali se iskreno nadamo da ćemo preći cenzus. Zalagaćemo se da pravi ljudi dođu na prava mesta i to kroz instituciju konkursa. Najvažnije je da Voždovac dobije vlast, jer je na Voždovcu trenutno život stao - kaže Filipović i dodaje da probleme treba da rešavaju oni koji su za to učili školu.

Magistrirao u SAD

Prof. dr Jovan Filipović rođen je 1962. godine u Beogradu. Završio Mašinski fakultet u Beogradu. Nakon magistrature i doktorata na Mašinskom fakultetu Purdue University u Americi, vratio se u Srbiju 1995. godine. Redovni profesor, prodekan Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i Šef katedre za Upravljanje kvalitetom. Bio je Savetnik za intelektualne resurse, nauku i visoko obrazovanje bivšeg predsednika Vlade Srbije dr Zorana Đinđića, podpredsednik privredne komore Srbije i državni sekretar za dijasporu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.