Vazdušni most za pomoć Africi

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazdušni most za pomoć Africi

Nemačka i Francuska su se danas složile da uspostave vazdušni most prema afričkim zemljama pogođenim ebolom.

Ta operacija bi mogla da počne u narednih 48 sati, saopštilo je nemačko Ministarstvo odbrane.

Nemačka će poslati oko 100 vojnika u Dakar, odakle će dva aviona prevoziti direktnu pomoć Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji u kojima vlada epidemija virusa hemoragične groznice.

"Na taj način ćemo moći da prevozimo više od 100 tona pomoći nedeljno", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je neimenovani portparol nemačkog ministarstva i dodao da se Francuska takođe angažovala u tome.

Nemačka ministarka odbrane Ursula von der Lejen i njen francuski kolega Žan-Iv le Drian postigli su danas saglasnost o tome na sastanku Parizu.

Avioni će prevoziti lekove, sanitarni materijal, ćebad i šatore.

Nemačka i Francuska planiraju da otvore dva zdravstvena centra s 50 kreveta. Francuski će biti u Gvineji a nemački u Liberiji.

Od početka epidemije ebole početkom godine više od 2.600 ljudi je umrlo od te bolesti u zemljama zapadne Afrike.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vazdušni most za pomoć zemljama pogođenim ebolom

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2014, 10:21

Nemačka i Francuska složile su se da uspostave vazdušni most prema afričkim zemljama pogođenim ebolom...Ta operacija bi mogla da počne u narednih 48 sati, saopštilo je nemačko Ministarstvo odbrane. Nemačka će poslati oko 100 vojnika u Dakar, odakle će dva aviona prevoziti direktnu pomoć Liberiji,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.