Vatromet boja i zvukova u Kraljevu

Izvor: RTS, 31.Jul.2013, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatromet boja i zvukova u Kraljevu

Folklorna grupa studenata iz Džakarte u Kraljevu je nastupila prvi put. Na koncertu su predstavili bogatstvo raznolikosti zemlje u kojoj živi više od sedam stotina etničkih grupa.

Vatromet boja, sjaj zlatnih kićanki i kaiševa, upotpunjeni zvucima gongova i glasovima dalekih krajeva učinili su jedno veče u Kraljevu posebnim.

Folklorna grupa studenata sa najvećeg univerziteta u Indoneziji, iz Džakarte, u Kraljevu je nastupila prvi put. Na koncertu su predstavili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bogatu raznolikost zemlje u kojoj na četrnaest i po hiljada ostrva živi više od 240 miliona stanovnika, podeljenih u više od sedam stotina etničkih grupa.

Za atrakciju koju priređuju publici potrebna je, kažu, dobra organizacija jer, pored ličnog prtljaga, na putovanje treba poneti kutije i torbe sa kostimima i instrumentima teške više od šeststo kilograma.

rts.kraljevo@rts.rs

+381 36 333 465

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.