Vatrogasci dežuraju ispred zgrade Komercijalne banke u ulici Kralja Petra

Izvor: Blic, 28.Jul.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci dežuraju ispred zgrade Komercijalne banke u ulici Kralja Petra

Požar u zgradi Komercijalne banke u ulici Kralja Petra u Beogradu, koji je izbio jutros nešto pre sedam sati, ugašen je ali će vatrogasci nastaviti da dežuraju ispred zgrade zbog velike zapaljivosti materijala, kaže komandant beogradske vatrogasne brigade Mile Jovičić. U Hitnoj pomoći kažu da nema povređenih.

- Primili smo poziv u 6.45 od dežurnog šefa obezbeđenja koji je prijavio požar na trećem spratu. Vatrogasne ekipe su stigle za šest minuta i zatekle požar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se razbuktao i zahvatio kancelarije na četvrtom i petom spratu - kaže Mile Jovičić komandant vatrogasne spasilačke brigade Beograda.

Najveći problem prilikom reagovanja spasilačke ekipe je, kako je naglasio Jovičić, uzak prostor oko zgrada zbog čega ekipe nisu mogle brže da priđu zgradi u plamenu.

- Na teren su izašla 42 vatrogasca sa 13 vozila, požar se nije proširio na okolne zgrade, jer su napravljene od drugačijeg materijala, a vatra je zahvatila zid zgrade sa strane Rajićeve ulice, duž kojeg su popucala stakla - dodaje Jovičić.

Vatrogasna ekipa ostaće da dežura tokom čitavog dana dok se ne ustanovi uzrok požara.

Komercijalna banka: Pružanje usluga u drugim ekspoziturama

Komercijalna banka izdala je saopštenje u kojem se kaže da zbog požara ekspozitura u ulici Kralja Petra 19-21 do daljeg neće biti u funkciji i da su preduzeli sve neophodne mere kako bi se pružanje bankarskih usluga građanima i pravnim licima koja su ih koristila u ovoj ekspozituri, efikasno prenele u druge ekspoziture.

- Najvažnije od njih, usluge kreditiranja građana će biti premeštene u ekspozituru Banke u Makedonskoj 29, a bankarske usluge građani i pravna lica će moći da obavljaju i u svih ostalih 60 ekspozitura u Beogradu, od kojih su najbliže one u Brankovoj 34, Cara Dušana 62-64, na trgu Nikole Pašića, zgrada Borbe i Igumanova palata, u Makedonskoj 32 itd. Važno je napomenuti da u požaru nije bilo povređenih, a materijalna šteta će biti utvrđena nakon što se obave detaljnije analize, piše u saopštenju.

Banka je zahvalila i pripadnicima vatrogasne brigade Beograd na "izuzetno brzoj, profesionalnoj i požrtvovanoj akciji gašenja požara, koja je nesumnjivo doprinela da posledice požara ne budu veće".

- U zgradi, osim člana obezbeđenja nije bilo drugih ljudi, tako da nema povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta budući da je izgorelo preko 200 kvadrata - kaže on.

Iz zgrade se, kako su ispričali prolaznici, širio gust dim, a od toplote popucalo je dvadesetak okana na fasadi u staklu, koje je padalo sa zgrade.

Očevici su rekli da je požar nastao u blizini klima uređaja.

VIDEO > Lokalizovan požar u Komercijalnoj banci:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.