Vatrogasac stradao, Kanada traži pomoć iz inostranstva

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 22:40

Vatrogasac stradao, Kanada traži pomoć iz inostranstva

Kanadski premijer Džastin Trudo odao je danas poštu vatrogascu koji je nastradao dok se borio protiv šumskog požara u pokrajini Britanska Kolumbija.

Britanska Kolumbija zatražila je dodatnih 1.000 vatrogasaca iz inostranstva, a Generalni sindikat BC objavio je vest o smrti vatrogasca u četvrtak uveče.

U pitanju je ženska osoba, ali njeno ime nije objavljeno.

Ona se borila sa vatrenom stihijom ispred grada Revelstouk, na oko 500 kilometara severoistočno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Vankuvera, preneo je Rojters.

Kod tog grada su aktivna tri požara, na oko 50 kilometara udaljenosti, a dva su van kontrole.

"Vest iz Britanske Kolumbije, da je jedan vatrogasac, koji se hrabro borio protiv požara, izgubio život, slama srce. Ovo je teško vreme, upućujem najdublje saučešće njenoj porodici, prijateljima i kolegama-vatrogascima", naveo je Trudo na Tviteru.

Oko 2.000 vatrogasaca se bori protiv više od 350 požara širom Britanske Kolumbije, a vlasti su u četvrtak zatražile dodatnih 1.000 vatrogasaca iz inostranstva da se zaustavi vatra koja je progutala1,2 miliona hektara šume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.