Vatrena stihija uništava SVETSKI EKOSISTEM: Požar u šumama Amazona vidi se iz SVEMIRA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrena stihija uništava SVETSKI EKOSISTEM: Požar u šumama Amazona vidi se iz SVEMIRA! (VIDEO)

Požar preti da uništi jedan od najvažnijih ekosistema na planeti

Požari u Amazonu se mogu videti iz svemira, a vatrena stihija je toliko jaka da je dim koji stvara pretvorio dan u noć u Sao Paolu dok su se divlji plamenovi koji uništavaju oblaci prašume pretvorili noć u dan u Sao Paolu.

Podaci monitoringa Svetske meteorološke organizacije danas pokazuju kako se dim spušta hiljadama kilometara od prašume na severozapadu Brazila, preko cele zemlje, do Rio de >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Žaneira na atlantskoj obali.

Jezive fotografije Sao Paola u ponedeljak posle podne pokazale su da je najveći brazilski grad potonuo u mrak, a automobili su bili prinuđeni da uključe svoje farove nakon što je gusti crni dim prešao nekih 2.500 kilometara od svog izvora.

Vocês acham que tá ruim no AC?

Olha a situação de RO na estrada.... pic.twitter.com/adWO7ehq7w

— karolis (@karol_bandeira) August 15, 2019

Iako je od početka godine besnelo više od 72.000 požara, od prošlog četvrtka se pojavilo preko 9.500 novih, saopštilo je brazilsko svemirsko istraživanje INPE.

BONUS VIDEO: UNIŠTAVALI GRADOVE, UKINULI LETO: Ovo su posledice najvećih vulkanskih erupcija na svetu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.