Vatrena osveta mafije

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2018, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrena osveta mafije

Ponovo su tokom vikenda zapaljeni automobili u Srbiji, a broj izgorelih četvorotočkaša počinje da se broji u dvocifrenim brojkama za poslednjih nekoliko meseci. Kao nekada u južnoameričkim državama ili u Italiji tokom mafijaških ratova, svakodnevica građana postaju vozila u plamenu. U Srbiji se ne preza od toga da se čak zapale i vozila policajaca.

Poslednja paljevina u nizu bila je u noći između nedelje i ponedeljka, kad su u Mokranjčevoj ulici, u Nišu, oko tri sata >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ujutru izgorela dva automobila, BMNj i sitroen. Prema nezvaničnim informacijama, jedan automobili je vlasništvo poznatog niškog hotelijera I. S, a drugi je vlasništvo njegove supruge. Prvi rezultati istrage ukazuju da je jedan automobil namerno zapaljen, a da je vatra potom zahvatila drugi, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

- Požar na automobilu prijavili su građani u tri sata, a o incidentu je obavešteno i tužilaštvo - kratko su prokomentarisali u lokalnoj policiji.

Serija paljenja automobila u Nišu, Novom Sadu i još nekim gradovima, koja je stala početkom godine, ponovo je počela. Tada se mislilo da će se hapšenjem piromana situacija smiriti, ali je ponovo eskalirala. Ono što posebno iznenađuje jeste da ovi piromani ne prezaju ni od paljenja automobila policajaca. Za sada nema odgovornih.

- I u Nišu i u Novom Sadu su u istom danu na meti bila vozila koja pripadaju policajcima ili članovima njihovih porodica. To kao da pokazuje kako kriminalci nemaju straha od policije i hapšenja, toliko su se oslobodili. U Novom Sadu je zapaljen automobil zamenice načelnika Interventne jedinice Marine Jovanović, ispred zgrade u kojoj živi. Potpuno je izgoreo.

Gotovo istovremeno ispred zgrade u Nišu je izgorelo vozilo supruge inspektora za borbu protiv razbojništava. Policajcu Interventne jedinice u Somboru takođe je zapaljen automobil. I to sve se desilo samo tokom proteklog vikenda. Reč je očigledno o osveti ili upozorenju policajcima, ali tačne motive utvrdiće istraga - kažu za "Vesti" u MUP Srbije.

Početkom februara uhapšene su u Nišu četiri osobe, zbog sumnje da su prethodnog novembra zapalili automobil inspektora policije u Aleksincu. Oni su vozilo polili benzinom i zapalili. Kako su tokom istrage saznalo, jedan od uhapšenih je naručilac, koji je ostaloj trojici platio 200 evra da zapale vozilo policijskog inspektora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.