Vatrena oluja na Tari, ima povređenih

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2012, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrena oluja na Tari, ima povređenih

Požar na Tari probio protivpožarni bedem kod brda Oštrelj. Povređen jedan vatrogasac i jedan pripadnik Žandarmerije. Vatrogasci pokušavaju da spreče njegovo širenje ka Mokroj gori. U gašenju požara biće angažovan još jedan ruski avion i helikopter.

Ključan u borbi protiv požara na Tari

 

Na brdu Oštrelj vatra je nošena vetrom iznenada suknula iz klanca i probila protivpožarni bedem gde se sada vodi glavna borba kako bi se požar zaustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pre nego što zahvati nove velike šumske pojaseve ka Mokroj gori.

 

Četiri nova požara u okolini Čačka

 

Četiri nova požara izbila su

danas u četiri sela u okolini Čačka, rekao je danas načelnik

opštinskog Sektora za vanredne situacije Dragiša Broćić.

 

Načelnik Sektora je rekao da od 12.30 požari gore u selima Vidova u Ovčar banji, gde je ugroženo više od tri hektara šume, kao i u selima Trbušani, Mršinci i Goričani.

 

On je rekao da su najveći požari u selu Vidovi i u Trbušanima i

istakao da je požar najverovatnije izazvalo varničenje teretnog voza koji je saobraćao za Bar.

U poslednjem trenutku uspelo da se spase oko 30 vatrogasaca, koji su bili odsečeni prilikom gašenja požara na potezu Greben na Tari. Jedan pripadnik Žandarmerije polomio nogu, dok je jedan vatrogasac povredio oko, javlja dopisnik RTS-a.

 

Požar gase i ruski avioni i helikopteri MUP-a Srbije. Sve raspoložive spasilačko-vatrogasne jedinice i mehanizacija angažovani su na tom području.

 

Zamenik direktora departmana za međunarodne odnose Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije Valerij Šujkov rekao je da će u gašenju požara na Tari biti angažovani i jedan ruski helikopter, kao i još jedan avion.

 

Marić je rekao za RTS da oko 300 ljudi danas daje sve od sebe, da je požar na Tari lokalizovan na tri strane.

 

Prema njegovim rečima, na četvrtoj strani, požar ka Oštrelju će, uz nalete avijacije i maksimalne napore sa zemlje, pokušati da stave pod kontrolu. Marić je rekao da je ovaj dan ključan u borbi protiv požara na Tari.

 

Za sada su meštani sela Oštrelja bezbedni i još nema potrebe za evakuacijom.

I ekipa RTS-a bila je svedok siline kojom požar uzima maha. Oni su uspeli da se sklone na sigurno, ali je njihov automobil ostao zarobljen vatrom.

RuskiAvion.jpg

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.