Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatra prijeti kućama i pomoćnim objektima u Foči

FOČA - Vatrogasci, policija i mještani pokušavaju da lokalizuju požar u Handićima, na oko tri kilometra od Foče, koji se brzo širi i prijeti da ugrozi kuće i pomoćne objekte.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča, koja je angažovala obje kamion- cisterne i jedno malo vozilo, rečeno je da gore livade i stogovi sijena, voćnjaci, šuma i rastinje, a da širenju vatre pogoduje jak i vruć vjetar.

Fočanskim vatrogascima u pomoć su pritekle kolege iz susjedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << opštine Foča-Ustikolina u Federaciji BiH (FBiH), pripadnici policije i vatrogasna služba Kazneno-popravnog zavoda, potvrđeno je u Policijskoj upravi Foča.

Požar je krenuo od magistrale Foča-Goražde, i to na dijelu ispod magistrale prema rijeci Drini, a vjetar ga je prenio preko magistrale.

U opasnosti je bio i privredni objekat "Boletus", koji se bavi otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a koji se nalazi na samoj magistrali.

Objekat je odbranjen, ali se vatra brzo širi uz brdo, prijeteći kućama u gornjem dijelu sela.

Zbog požara je dvadesetak minuta bio obustavljen saobraćaj na putu Foča-Goražde, ali je nakon što je vatra odbijena od magistrale, ponovo uspostavljen.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba protiv požara kod Foče, vatra preti kućama

Izvor: B92, 11.Avg.2017

Foča -- Vatrogasci, policija i meštani pokušavaju da lokalizuju požar u Handićima, na oko tri kilometra od Foče, koji se brzo širi i preti da ugrozi kuće...Na gašenju požara angažovana je vatrogasna jedinica Foča sa dve kamion-cisterne i jednim malim vozilom, a kako je rečeno, gore livade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.