Vatikan sumnja da se u Međugorju prikazuje Gospa

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan sumnja da se u Međugorju prikazuje Gospa

Gospa u Međugorju se ne ukazuje, piše hrvatska štampa navodeći da je stav Vatikana, odnosno Kongregacije za učenje o veri apsolutno negativan kada je reč o Međugorju.

U izveštaju čiji su delovi, kako navodi "Jutarnji list", procureli u javnost, piše da je Kongregacija, na čijem je čelu kardinal Gerhard Ludvig Miler, zabranila posetiocima Međugorja da ubuduće iznose u javnost sadržaj navodnih Bogorodičinih poruka, jer to mesto ne može biti priznato kao svetilište.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Međugorje, jedno od najpoznatijih katolickih svetilišta, ne može biti priznato kao svetilište, ali može biti priznato kao mesto molitve", piše "Jutarnji list", pozivajući se na reči kardinala Gerharda Ludviga Milera.

Izveštaj Kongregacije još je u tajnosti i neće biti objavljen, jer se prvo očekuje odluka pape Franje, jer samo on ima vlast da odlučuje o tim pitanjima.

Papa je jasno i javno izrazio nevericu u "međugorski fenomen", i to u dva navrata: jednom prilikom je rekao da Bogorodica nije šefica pošte pa da svakodnevno šalje poruke, a u junu je ironično govorio o nekim svedocima preko kojih stižu Gospine poruke u unapred zakazan dan i sat.

Kako saznaje "Jutarnji", u navedenom izveštaju piše da biskupi neće smeti da organizuju hodočašća u Međugorje, a vernike koji tamo idu sami moraće da prati sveštenik.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.