Izvor: Blic, 05.Jan.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vašington post" objavio listu "idiota godine"

Poljska ombudsmanka za decu ušla je na američku listu "Idiota godine", posle svog pokušaja da protera sa poljskih TV ekrana Tinki Vinkija, junaka popularne serije za decu Teletabis, jer je navodno homoseksualac, javljaju poljski mediji.

Eva Sovinjska, bivši poslanik ultrakatoličke nacionalističke Lige poljskih porodica i ombudsman za prava deteta, posumnjala je prošle godine u Tinki Vinkijevu podobnost i seksualnu orijentaciju kada je primetila da stalno nosi damsku torbicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Zatražila je zato da se tim psihologa zvanično pozabavi pitanjem da li je jedan od likova britanske serije za decu homoseksualac, u kom slučaju ga treba sprečiti da među poljskim mališanima propagira homoseksualnu orijentaciju. Sovinjska je na listi Idiota 2007. godine, koju pravi komentator uglednog američkog lista "Vašington Post" Emil Sstajner, zauzela visoko treće mesto, a ispred nje su samo Amerikanci.

"Idiot 2007. godine" je, bez premca, bivši sudija Roj Pirson iz Vašingtona, koji je tražio na sudu odštetu od 54 miliona dolara zato što su mu se u hemijskom čišćenju oštetile i skupile pantalone vredne inače 400 dolara.

Suđenje je trajalo dve godine, Pirson je odbio ponudu odštete od 12.000 dolara, a na kraju su ga potpuno finansijski uništili troškovi procesa.

Sovinjska nije uspela svojim krstaškim ratom protiv Tinki Vinkija da pobedi ni izvesnog Mata Vilkinsona, koji je, da bi očarao izabranicu svoga srca, u usta stavio zmiju zvečarku i time izvojevao titulu srebrnog američkog idiota 2007. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.