Vasiljević optužuje policiju

Izvor: RTS, 17.Jan.2013, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasiljević optužuje policiju

Nebojša Vasiljević, potpredsednik stranke "Zajedno za Šumadiju" pušten da se brani sa slobode. Vasiljević optžio policiju za torturu, najavljujući da će učiniti sve, da oni koji su odgovorni za njegovo hapšenje, za to i odgovaraju.

Funkcioner stranke "Zajedno za Šumadiju" Nebojša Vasiljević, i još dvojica osumnjičenih za zloupotrebe prilikom transfera fudbalera kragujevačkog "Radničkog" pušteni su iz pritvora u kome su proveli 24 dana.

Na vanrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konferenciji za novinare, Vasiljević je optžio policiju za torturu, najavljujući da će učiniti sve, da oni koji su odgovorni za njegovo hapšenje, za to i odgovaraju.

"Kragujevačka policija predstavlja otuđeni centar moći" rekao je Vasiljević i poručio da su njenim delovanjem u Kragujevcu ugrožena ustavna prava građana, optuživši Tužilaštvo da ne zna da radi svoj posao. Hapšenja u policijskoj akciji „Komšija" uporedio je komunističkom torturom.

"Čuo sam od mnogih kako je izgledala 45-ta godina i milsim da smo na pragu ponovo te 45-te. Ja sam duboko ubeđen da „Zajedno za Šumadiju", da Kragujevčani i Šumadija neće dozvoliti novi „neokomunizam" i neće dozvoliti nove crne šinjele. Borićemo se do kraja i ja im ovog trenutka obećavam, da pored one stalne borbe, Kragujevac raste, ekonomski jača. Sledi ona broba da svi oni koji su učestvovali u ovim nametnutim hajkama, koji su prikrivali dokaze, da završe ne na sudu, na debelim robijama", poručio je Vasiljević.

Na konferenciji na kojoj su se osim novinara okupili i članovi i simpatizeri stranke „Zajedno za Šumadiju", njen predsednik Veroljub Stevanović, pokazao je ugovor, za koji tvrdi da je dokaz da Nebojša Vasiljević, nije odgovoran za ono što mu se stavlja na teret.

"Ovde je jedan od tih prikrivenih dokaza, to je ugovor fudbalskog kluba Groningen i izvesnog menadžera Zorana Pavlovića koji je bio menadžer u transferu Filipa Kostića, u kome nedvosmisleno piše gde su tih 550 hiljada evra, famoznih, dodatih na onih 700 hiljada koje je dobio "Radnički". Evo su ovde - tri tranše se daju njemu i to nedvosmilseno piše i to su gospoda zloupotrebila", rekao je Veroljub Stevanović.

Nebojša Vasiljević i još dvojica posrednika u transferu fudbalera "Radničkog" uhapšena su 24. decembra, pod optužbom da su zloupotrebom službenih položaja, taj klub oštetili za više od pola miliona evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.