Vas ću Hrvate prve da zovem kad nam stignu helikopteri Ovako je Vučić ODGOVORIO NA PROZIVKE iz Zagreba

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vas ću Hrvate prve da zovem kad nam stignu helikopteri" Ovako je Vučić ODGOVORIO NA PROZIVKE iz Zagreba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je duhovit razgovor sa hrvatskim novinarima na marginama Konferencije o bezbednosti u Minhenu!

Vučić je podsetio na komentare hrvatskih medija o nabavci helikoptera za srpske snage bezbednosti.

- Mi kad kupujemo helikoptere vi napišete "Vučićeve vražije kočije", a to valjda znači đavolje kočije, jel tako? Je li znate kako su to lepi helikopteri? Vas ću Hrvate prve da zovem sad kad nam stignu ruski MI-35 da vidite kakvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su to divni helikopteri. To je milina. Nikakve vražije kočije to nisu - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da je cilj Srbije da ima najbolje moguće odnose sa svim komšijama.

- Mi želimo najbolje odnose sa vama. Želimo da to razumete. Ni na koji način vas ne ugrožavamo, niti ćemo. A sasvim smo sigurni da niko u Hrvatskoj ne želi da ugrozi nas - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je prethodno izjavio da je sa predstavnicima Erbasa razgovarao o nabavci 12 helikoptera.

- Kupujemo 12 helikoptera i to tri "super pume" H215 i devet H145. Ovih devet stižu do kraja godine. To je ukupno oko 175 miliona evra, što su ogromna ulaganja, ali sve što nismo imali nikada, imaćemo u budućnosti - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.