Varšava: Protest i marš zaposlenih u poštama zbog plata

Izvor: B92, 08.Apr.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varšava: Protest i marš zaposlenih u poštama zbog plata

Varšava -- Zaposlenih u poljskim poštama marširali su centrom Varšave tražeći veće plate i bolje uslove rada, uz uzvike "Lopovi" i "Ne možete nas sve otpustiti".

Demonstranti su marširali od glavne pošte u poljskoj prestonici do zgrade u kojoj se nalazi kabinet premijerke Beate Šidlo, zahtevajući povećanje plata u visini od 1.000 zlota, odnosno 250 dolara, na mesečnom nivou, prenosi AP.

"Zaposleni u poštama zarađuju tek toliko da mogu da prežive, oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2.100 zlota, odnosno 500 dolara mesečno. Posao je loše organizovan i zaposleni su pretrpani radnim zadacima. To se mora promeniti", rekao je Jakub Začek iz organizacije koja brani prava zaposlenih, ZSP.

Demonstranti traže da još ljudi bude zaposleno kako bi radni zadaci bili bolje raspoređeni.

Slični protesti su bili organizovani u Varšavi i drugim poljskim gradovima prošlog meseca, a vlada nije reagovala, napominje američka agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.