Variety o pobedi srpskog filma u Puli

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Variety" o pobedi srpskog filma u Puli

Filmski magazin "Variety" je u svom internet izdanju objavio priču o pobedi filma "Pored mene" Stevana Filipovića na Pulskom festivalu.

Magazin "Variety" piše da je nagrada Zlatna Arena za najbolji film u internacionalnom programu 62. filmskog festivala u Puli, vodećeg hrvatskog filmskog događaja, pripala srpskoj srednjoškolskoj drami "Pored mene“".

Festival, koji se održava u primorskom gradu koji postoji još od drevnog Rima i gde se glavne projekcije organizuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Pulskoj areni, trajao je od 18. do 25. jula, navodi "Variety", a prenosi Taramount film.

Film Stevana Filipovića govori o profesorki Olji koja je udata za slikara čiji rad izaziva burne reakcije srpskih nacionalista.

Jedne večeri, maskirani huligani je napadaju. Sutradan Olja shvata da su za napad odgovorni neki od njenih učenika. Ona odlučuje da se direktno suoči s njima.

Žiri, koji su činili producentkinja Olinka Vištica, reditelj i producent Srdjan Dragojević i novinar Kristofer Gudvin, opisali su film kao "hrabri prikaz nove generacije našeg vremena koju proganjaju duhovi starih ideologija i strahovi zbog nesigurne budućnosti, novih vrednosti i tehnologije".

Kako se dodaje, žiri je posebno izdvojio glumu mladih glumaca "koji su bravurozno oslikali srednjoškolsku fresku kao metaforu našeg društva koje je, nažalost, i dalje duboko pogodjeno nacionalizmom, homofobijom i klasnom diskriminacijom".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Varajeti" o pobedi srpskog filma u Puli

Izvor: Blic, 31.Jul.2015

Filmski magazin "Varajeti" (Variety) je u svom internet izdanju objavio priču o pobedi filma "Pored mene" Stevana Filipovića na Pulskom festivalu...Magazin "Variety" piše da je nagrada Zlatna Arena za najbolji film u internacionalnom programu 62. filmskog festivala u Puli, vodećeg hrvatskog filmskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.