Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2020, 13:15

Varheji: Odličan razgovor s Vučićem

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je da je jutros imao "odličan razgovor" s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

Varheji je na Tviteru naveo da ga je Vučić "informisao o njegovim važnim sastancima i sporazumima" potpisanim u petak u Beloj kući.

Dodao je da su razgovarali o daljem zajedničkom radu EU, Srbije i Kosova na osnovu dogovora iz Vašingtona.

Varheji je pozdravio današnji nastavak dijaloga Srbije i Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o normalizaciji odnosa pod okriljem EU.

Vučić je jutros na Instagramu napisao da je s Varhejijem imao "veoma dobar razgovor".

"Veliko hvala komesaru za susedsku politiku i proširenje Oliveru Varhejiju na značajnoj podršci koju EU pruža kroz ekonomski, politički i vrednosni doprinos napretku Srbije. Posebno hvala komesaru na tome što mu nije teško da čuje i sasluša predstavnike Srbije, ma kako to nekome čudno zvučalo", naveo je Vučić.

Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti u petak su se u Beloj kući obavezali na normalizaciju ekonomskih odnosa. Oni su u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisali svako svoj primerak dokumenta nazvanog "Ekonomska normalizacija", uz razliku samo u poslednjoj od 16 tačaka.

Sastankom Vučića i Hotija u Briselu se danas nastavlja dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa pod okriljem EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.