Vantelesna oplodnja o trošku države u stranim klinikama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2012, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vantelesna oplodnja o trošku države u stranim klinikama?

NOVI SAD -

Ukoliko ni tokom ovogodišnje treće hitne javne nabavke privatne klinike ne dostave zakonom propisanu dokumentaciju, u Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje kažu da će biti prinuđeni da u proces vantelesne oplodnje o trošku države uključe strane klinike, za čim, prema mišljenju pokrajinskih stručnjaka za humanu reprodukciju, uopšte nema potrebe.

Za porodicu Bubanj iz Bačkog Brestovca kraj Odžaka nije bilo veće sreće nego kad su kući odjednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stigle tri bebe, sada već jednogodišnjaci Nikola, Marko i Aleksandra.

No, put do njih nije bio lak, jer su dugo očekivane prinove stigle nakon 9 godina pokušavanja.

Kako bi i privatne ginekološke klinike dobile priliku da vantelesnu oplodnju vrše o trošku države, u ponedeljak je raspisana hitna javna nabavka, a koliko će ona biti uspešna zavisi od toga da li će ponuđači dati potpunu dokumentaciju, što nije bio slučaj u prethodna dva ovogodišnja tendera.

Uzimajući u obzir godine rada i stručnost lekara privatnih klinika, za angažovanjem onih iz inostranstva uopšte nema potrebe, rekla je u izjavi za RTV doktorka Vesna Kopitović, upravnik Zavoda za humanu reprodukciju u okviru novosadskog porodilišta.

Kako je ranije najavljeno, postupak hitne javne nabavke biće završen za dve nedelje, kada će se saznati da li su domaće privatne klinike dobile pravo da o trošku države leče 450 parova, koji s nestrpljenjem očekuju da postanu roditelji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.