Vanredno stanje u Egiptu se ukida sutra

Izvor: Blic, 13.Nov.2013, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje u Egiptu se ukida sutra

Egipatski ministar za administrativni razvoj Hani Mahmud izjavio je danas da se ukida tromesečno vanredno stanje i policijski čas koji je bio u primeni tokom noći.

"Zakon o vanrednom stanju biće ukinut sutra i policijski čas se završava sutra", potvrdio je ministar Mahmud na konferenciji za novinare posle sastanka vladinog kabineta, preneo je Rojters.

Sud u Egiptu odlučio je juče da okonča tromesečno vanredno stanje i policijski čas, a Kabinet je saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će poštovati odluku suda, ali da će sačekati zvanično sudsko obaveštenje pre nego što odluku sprovede, prenosi AFP.

"Vlada je obavezna da sprovodi sudske odluke... Čekamo tekst odluke", navodi se u saopštenju.

Privremeni predsednik Egipta Adli Mansur proglasio je vanredno stanje 14. avgusta, nakon što je zemlju zahvatio talas nasilja pošto je policija rasturila dva velika protestna kampa koja su u Kairu oformile pristalice svrgnutog islamističkog predsednika Muhameda Morsija.

Vanredno stanje pružalo je egipatskim snagama bezbednosti široka ovlašćenja za hapšenje i zatvaranje, navodi francuska agencija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.