Vanredno stanje u Egiptu produženo za još tri meseca

Izvor: B92, 04.Jul.2017, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje u Egiptu produženo za još tri meseca

Kairo -- Parlament Egipta usvojio je odluku predsednika Abdel-Fataha el Sisija o produženju vanrednog stanja u toj zemlji za još tri meseca.

El-Sisi je proglasio vanredno stanje posle samoubilačkih napada na dve hrišćanske koptske crkve, izvedenih na praznik Cveti 9. aprila.

U tim napadima za koje je odgovornost preuzeo egipatski ogranak ekstremističke grupe Islamska država poginulo je više desetina ljudi.

Predsednik egipatskog parlamenta Ali Abdel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aal rekao je da je razlog za produženje vanrednog stanja postojanje opasnosti, prenela je egipatska agencija MENA.

Egipatska vlada odobrila je prošlog meseca produženje vanrednog stanja čiji će nov tromesečni period početi 10. jula.

U napadima na kopte u Egiptu od decembra je ubijeno više od 100 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno stanje u Egiptu produženo za tri mjeseca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2017

Parlament Egipta usvojio je odluku predsjednika Abdel-Fataha el Sisija o produženju vanrednog stanja u toj zemlji za još tri mjeseca.  El-Sisi je proglasio vanredno stanje nakon samoubilačkih napada na dvije kršćanske koptske crkve 9. aprila.  U napadima za koje je odgovornost preuzeo egipatski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vanredno stanje u Egiptu produženo za još tri meseca

Izvor: N1 televizija, 04.Jul.2017

Parlament Egipta usvojio je odluku predsednika Abdel-Fataha el Sisija o produženju vanrednog stanja za još tri meseca...El Sisi je proglasio vanredno stanje posle samoubilačkih napada na dve hrišćanske koptske crkve, izvedenih na praznik Cveti 9. aprila...U tim napadima, za koje je odgovornost preuzeo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.