Vanredno stanje na Tongi zbog oluje Gita

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje na Tongi zbog oluje Gita

Velington -- U južnopacifičkoj državi Tongi proglašeno je vanredno stanje zbog tropskog ciklona Gita koji se približava tom arhipelagu. Već naređena evakuacija stanovništva.

Oluja četvrte kategorije kreće se preko Pacifika i očekuje se da će danas pogoditi Tongu, prenosi Rojters.

Organizacija Crvenog krsta saopštila je da gradjani traže stabilne zgrade u koje mogu da se sklone. "To je neverovatno jak ciklon, ljudi se pripremaju", rekao je portparol Crvenog krsta.

Meteorološka služba upozorila je na moguće poplave u nižim oblastima, podsećajući da je ta Gita tokom vikenda već pogodila Samou i izazvala poplave u prestonici Apiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) OLUJA TUTNJI PACIFIKOM: Najjači ciklon ikada juri ka malenoj ostrvskoj državi!

Izvor: Kurir, 12.Feb.2018

U južnopacifičkoj državi Tongi proglašeno je vanredno stanje zbog tropskog ciklona Gita, koji se približava tom arhipelagu i zbog koga je već naređena evakuacija stanovništva.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.