Vanredno stanje na Havajima zbog erupcije vulkana

Izvor: Beta, 04.Maj.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje na Havajima zbog erupcije vulkana

Vlasti na Havajima proglasile su danas vanredno stanje zbog erupcije vulkana Kilauea u blizini rezidencijalnog dela ostrva. Vulkan Kilauea izbacivao je lavu u blizini rezidencijalnog dela ostrva, što je uslovilo obaveznu evakuaciju 1.700 stanovnika, navodi Bi-Bi-Si (BBC)Erupcija je usledila nekoliko dana posle urušavanja kratera na istočnom delu vulkana, i posle 250 potresa za 24 sata.Američki geološki institut USGS saopštio je da su u četvrtak primećene nove pukotine oko vulkana.Jedan od stanovnika rekao je da se lava razlila po putu kao "vatrena zavesa", uz smrad sumpora i zapaljenog drveća.Američki Crveni krst otvorio je centre za evakuaciju. Guverner Havaja Dejvid Ajg rekao je da vojska pomaže stanovništvu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuacija zbog erupcije vulkana na Havajima

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2018

Vlasti na Havajima proglasile su danas vanredno stanje zbog erupcije vulkana Kilauea u blizini rezidencijalnog dela ostrva...Vulkan Kilauea izbacivao je lavu u blizini rezidencijalnog dela ostrva, što je uslovilo obaveznu evakuaciju 1.700 stanovnika, navodi Bi-Bi-Si (BBC)..Erupcija je usledila nekoliko...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.