Vanredna kontrola mleka u Srbiji

Izvor: Glas javnosti, 11.Feb.2013, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna kontrola mleka u Srbiji

BEOGRAD - Šef poljoprivredne inspekcije Nenad Katanić rekao je da je inspekcijska kontrola mleka zbog prisustva alfatoksina u toku i da se rezultati očekuju do srede.

Iako u Srbiji, prema tvrdnjama nadležnih, nema "spornog" mleka koje je povučeno iz Hrvatske, Crne Gore i BiH, poljoprivredna inspekcija u Srbiji uvela je vanrednu kontrolu.

Katanić je jutros rekao za B92 da je inspekcijska kontrola u toku i da se rezultati očekuju do srede, do kada bi trebalo da budu završene >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sve laboratorijske analize.

"Vanredna inspekcijska kontrola mleka i mlečnih proizvoda na prisustvo alfatoksina ovog momenta se privodi kraju. Potrebno je još neko vreme da se to izanalizira i nadam se da ćemo u toku sutrašnjeg dana, a ako ne onda u sredu popodne, imati sve podatke obrađene i sa tim činjenicama ćemo izaći u javnost.

Ovom kontrolom trudili smo se da obuvatimo sve veći broj uzoraka, kao i da uzmemo i domaće i strane proizvođače i distributere mleka i mlečnih proizvoda", istakao je on.

B92

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.