Vanredna kontrola bolnice u Užicu

Izvor: Press, 10.Maj.2013, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna kontrola bolnice u Užicu

Kako se navodi, 25. aprila ove godine, sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja, povodom epidemije bolničke infekcije uzrokovane bakterijom Clostridium difficile, u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, naložila je sprovođenje protivepidemijskih mera u Opštoj bolnici Užice - Službi ortopedske hirurgije sa traumatologijom.

O rezultatima sprovođenja protivepidemijskih mera, kao i izvršene unutrašnje, odnosno vanredne spoljašnje provere kvaliteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stručnog rada, javnost će biti naknadno obaveštena, navodi se u saopštenju.
Prema pisanjima "Naših novina" opasna bakterija klostridija dificilus za samo sedam dana tokom proteklih praznika, u užičkoj bolnici ubila je čak osam pacijenata koji su operisani na odeljenju ortopedije.
Zavod za javno zdravlje Užica izdalo je saopštenje povodom ovog slučaja, u kome navodi da su dva pacijenta preminula, a devetoro zaraženo.
Zavod za zdravlje dalje objašnjava da njima nisu stigle prijave smrti od zarazne bolesti, što još uvek ne znači da se ova infekcija može smatrati uzrokom smrti pacijenata.
Izvor: Pressonline/Tanjug

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.