Vanesin prvi sneg pašće u Smederevu

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanesin prvi sneg pašće u Smederevu

U okviru programa razmene srednjoškolaca Interkultura, u smederevsku porodicu iz Karakasa, na jednu školsku godinu došla je Vanesa Sančez. Uči srpski jezik i tvrdi da se naše kulture ne razlikuju mnogo, jer je i nama i njima veoma važna porodica, ali da je kod nas mnogo sigurnije nego u njenoj zemlji.
Kada se prijavljivala na program, tražila je najudaljeniju tačku i na devet hiljada kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od Venecuele, pronašla je Srbiju. Iz  metropole koji nazivaju vratima Latinske Amerike došla je u mali grad, među smederevske gimnazijalce.

Željna znanja i novih iskustava, hrabro se upustila se u druženje sa vršnjacima, jer ma koliko različito odrastali interesovanja su im ista.
U Karakasu je završila srednju školu i nije u obavezi da redovno dolazi na časove, a ipak jedna je od najodgovornijih učenika.
Kaže da ona nije birala Smederevo već je grad odabrao nju. Smeštena je u porodicu profesorke španskog jezika, koja pored svoje troje dece, sada i nju naziva svojom.
U iščekivanju prvog snega i praznika dočekaće Božić sa novom porodicom, a oni će se potruditi da joj bude što udobnije, uz trpezu sa njenim omiljenim jelama.
Među uspomenama koje koje će sa sobom poneti kući, naći će se i Božić sa sarmom, Nova Godina u Beču i njena nagrada sa smederevske Stihovizije.
rts.smederevo@rts.rs
+381 26 227 065

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.