Van der Belen: Austrija deli odgovornost za holokaust

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2019, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van der Belen: Austrija deli odgovornost za holokaust

Austrijski predsednik Alekander van der Belen izjavio je danas tokom posete Jerusalimu da Austrija deli odgovornost za holokaust.

"Austrija snosi zajedničku odgovornost za holokaust. Mnogi austrijski državljani su učestvovali i mi se ponizno i s poštovanjem klanjamo u znak sećanja na žrtve", rekao je Van der Belen.

On je položio venac u memorijalnom centru za žrtve holokausta Jad Vašem i razgovarao sa izraelskim predsednikom Ruvenom Rivlinom.

"Prekasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo uvideli našu odgovornost i to je izazvalo probleme u našim odnosima na početku. Naš cilj je da osiguramo da se Jevreji svuda osećaju sigurno. Naša je odgovornost kao Austrijanaca prema žrtvama holokausta da osiguramo da živimo u miru i slozi sa Izraelom", rekao je on, saopštio je kabinet izraelskog predsednika.

Rivlin se zahvalio austrijskom kolegi zbog, kako je rekao, što je "iskren prijatelj Izraela i jevrejskog naroda, prenosi "Tajms of Izrael".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Van der Belen: Austrija snosi odgovornost za holokaust

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2019

Austrijski predsednik Alekander van der Belen izjavio je tokom posete Jerusalimu da Austrija deli odgovornost za holokaust...- Austrija snosi zajedničku odgovornost za holokaust. Mnogi austrijski državljani su učestvovali i mi se ponizno i s postovanjem klanjamo u znak sećanja na žrtve - rekao je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.