Valjevo, šta koči sananciju klizišta

Izvor: RTS, 07.Jun.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevo, šta koči sananciju klizišta

Direkciji za urbanizam i izgradnju Valjeva u nekim slučajevima su "svezane ruke", jer građani ne dozvoljavaju ulazak mehanizacije na privatni posed.

Posle poplave na području Valjeva, pokrenulo se oko 70 klizišta. Bilo je hitnih intervencija, ali se sanacija ne obavlja kako je planirano. Negde je neophodno uraditi projektnu dokumentaciju, a ima i slučajeva da građani ne pristaju na građevinske radove na svom posedu.

Brzom intervencijom u Azbukovačkoj ulici u Valjevu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sanirano je klizište koje je ugrožavalo tri kuće. Ovakvih primera ima još. Radovi su pri kraju u Kličevčkoj, gde je bilo ugroženo bar 10 kuća i dva dalekovoda.

Ima primera, međutim, gde su Direkciji za urbanizam i izgradnju Valjeva "svezane ruke", jer građani ne dozvoljavaju ulazak mehanizacije na privatni posed.

"Ne dozvoljavam ni slučajno, dok mi se ulaz ne obezbedi", kaže Ljubica Petrović iz Valjeva.

Dok sanacija klizišta čeka, lokalna vlast u Valjevu mora da se bavi rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa.

Dragan Jeremić, direktor Direkcije za izgradnju Valjeva kaže da grad ima oko sto ulica koje su nerešene, koje su privatne.

"Na jednoj od tih nerešenih privatnih ulica, pojavilo se klizište. Mi nemamo drugi način nego da sudskim putem otkupimo ovu ulicu i da saniramo klizište. To traje i to će sigurno dodatno da ugrozi i onako ugrožene kuće klizištem. To je problem", rekao je Jeremić.

Sa druge strane, građani u naselju Popare, kojima su se čitava brda navalila na kuće, jedva čekaju da stručnjaci urade tehnička rešenja za njihove probleme.

"Pravljena je kuća 38 godina i sve je to trajalo, ništa nam nije smetalo do sada, do ove poplave", rekao je Stevan Petrović iz Valjeva.

Osim sela Rebelj na Medveniku, gde je porušeno 25 kuća, ima još zaselaka na području Valjeva u Pričeviću i Majinoviću, do kojih se ne može doći da bi se sanirala klizišta, jer je voda odnela puteve i mostove.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Valjevo, šta koči sanaciju klizišta

Izvor: RTS, 07.Jun.2014

Direkciji za urbanizam i izgradnju Valjeva u nekim slučajevima su "svezane ruke", jer građani ne dozvoljavaju ulazak mehanizacije na privatni posed...Posle poplave na području Valjeva, pokrenulo se oko 70 klizišta. Bilo je hitnih intervencija, ali se sanacija ne obavlja kako je planirano. Negde je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.