Valjevo: Vojnici generacije jun 2020 položili zakletvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2020, 16:38

Valjevo: Vojnici generacije "jun 2020" položili zakletvu

Vojnici generacije "jun 2020" položili su danas zakletvu u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.

Obraćajući se vojnicima, zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević rekao je da su vojnici danas "pred zastavom, starešinama i najbližima stali u stroj branilaca otadžbine", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Radivojević je rekao da je Srbija država slavne istorije, časne prošlosti, ponosnih i hrabrih ljudi i poručio pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vojske da budu ponosni što su potomci slavnih predaka koji su u ratovima branili čast i slobodu naroda i svoje otadžbine.

On je istakao da se s ponosom odaje priznanje vojnicima martovske generacije koji su u potpunosti izvršili sve zadatke bez ijednog obolelog u borbi protiv virusa korona.

Među vojnicima koji su danas položili zakletvu su sestra i brat iz Batočine, Katarina i Petar Ilić, a starija sestra predložila je bratu da zajedno odu u vojsku.

"Oduvek me zanimalo sve što je vezano za vojsku i što nije baš tipično za ženu", navela je Katarina.

Petar je dodao da i njega zanima vojska, ali i da voli oružje, ističući podršku porodice i prijatelja.

Miloš Nikolić iz Novog Sada odlučio se za vojsku, jer je oduvek želeo da postane profesionalni vojnik, a da se potom dodatno školuje.

"Porodica je ponosna. Došao sam da osvetlam obraz svoje porodice, svog grada i svoje jedine države Srbije. Izazovi su već počeli, a sadašnja očekivanja su maksimalno ispunjena", naglasio je Nikolić koji je poručio vršnjacima da ne čekaju da vojni rok postane obavezan, već da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka.

Svečanosti u Valjevu pored predstavnika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Grada Valjeva, prisustvovali su i članovi Srpske pravoslavne crkve i porodice i prijatelji vojnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.