Valjevo: Malverzacije sa pšenicom

Izvor: B92, 12.Jun.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevo: Malverzacije sa pšenicom

Valjevo -- Zbog malverzacija sa pšenicom, valjevska policija uhapsila je jednu osobu, a protiv četiri podnela krivičnu prijavu.

Oni su osumnjičeni da su prilikom skladištenja pšenice oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 96.977.849 dinara.

Policija je "uhapsila i privela višem javnom tužiocu M.T. (64), odgovorno lice firme "Braća Todorović" zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja, falsifikovanje službene isprave i zloupotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovlašćenja u privredi".

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i V.S (58) zaposlen u preduzeću "Jugoinspekt" kao i Z.M. (49) i M.P. (59), obojica zaposleni u Republičkoj direkciji za robne rezerve, navodi se u saopštenju.

Policija sumnja "da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave".

Krivična prijavom je obuhvaćen i Lj.T. (62) bivši radnik firme "Braća Todorović" zbog sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave, dodaje valjevska policija.

"Postoji osnov sumnje da su M.T. i V.S. u toku 2012. sačinjavali fiktivnu dokumentaciju o kontroli merkantilne pšenice, čije se skladištenje vršilo u silosima preduzeća „Braće Todorović“", ističe policija.

Navodi se i da postoji sumnja "da je Z.M. sačinjavao ugovore o kupoprodaji pšenice sa neistinitim podacima o prodavcu i količini robe"

Dodaje se i da se "M.P. tereti da je potpisivao ove ugovore u svojstvu odgovornog lica Republičke direkcije, iako je znao da je prethodno zaključeni ugovor o skladištenju istekao"

Time je,navodi se u saopštenju omogućio "M.T. da pribavi, na štetu Direkcije, imovinsku korist od 12.515.880 dinara".

"Sumnja se da je M.T. oštetio Republičku direkciju za robne rezerve tako što je neosnovano fakturisao skladištenje pšenice, kao i da je deo pšenice u vlasništvu Direkcije bacio usled propadanja, ne obaveštavajući nadležne", navodi policija.

"Ukupna materijalna šteta pričinjena Republičkoj direkciji procenjuje se na 96.977.849 dinara dok je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu odredio pritvor za M. T.", dodaje policija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.