Valdorf puding

Izvor: N1 televizija, 18.Sep.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valdorf puding

U novoj emisiji “Mr. Kitchen” gošća Slobe Stefanovića bila je gastroheritolog Tamara Ognjenić koja je spremala Valdorf puding – jedno od jela koje je služeno prvoj klasi putnika na slavnom Titaniku.

Sastojci:

- 2 velike jabuke

- ½ šolje belog suvog grožđa

- 2 supene kašike soka od limuna

- 1 rendani koren đumbira

- 2 supene kašike putera

- 1/3 šolje kristal šećera

- 2 šolje mleka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

- 4 žumanceta

- pstohvat rendanog muskatnog oraha

- 1 kašičica ekstrakta vanile

- ¼ šolje jezgra badema (proprženih) na suvom tiganju sa cimetom i šećerom

Jabuke iseckati na krupnije komade. Na maslacu propržiti jabuke, grožđe i đumbir. Kada je gotovo dodati dve pune kašike šećera da se smesa karamelizuje pa dodati muskatni orašić i kap vanile. Smesu podeliti u manje vatrostalne posude koje ćemo zatim složiti u dublji pleh u koji smo dodali vodu.

U odvojenoj posudi malo zagrejati mleko dodati vanilu pa, uz neprekidno mešanje, dodavati umućena žumanca. Smesu ne treba skuvati do kraja. Kada je skoro gotovo, smesom preliti jabuke.

Nakon što smo zalili jabuke mlekom, pleh staviti u rernu zagrejanu na 170 speteni na nekih 20 minuta.

Dekorisati bademima.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.