Vaker Nojzen ostaje u Srbiji

Izvor: RTS, 29.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vaker Nojzen" ostaje u Srbiji

Kompanija "Vaker Nojzen", iako je najavljivala, neće odustati od izgradnje fabrike, vredne 40 miliona evra u šumadijskoj Opštini Lapovo. Dogovor postignut sa radnicima preduzeća "Tehnika Tankosić", uz posredovanje gradonačlenika Kragujevca Veroljuba Stevanovića.

Ioako je najvljivano, nemačko- austrijska kompanija "Vaker Nojzen", u Opštini Lapovo neće odustati od izgradnje fabrike vredne 40 miliona evra.

Dogov je uz posredovanje gradonačlenika Kragujevca Veroljuba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stevanovića, postignut sa radnicima preduzeća "Tehnika Tankosić" koji su predhodnih dana, zbog neisplaćenih zarada, blokirali ulaz u fabrički krug u kome se nalazi i pogon ove inostrane kompanije.

Zbog blokade, nezadovoljnih radnika koja traje danima, poslovanje te inostrane kompanije i njihovo investiranje u Srbiju, dovedeno je u pitanje.

Kontrola kuporpodajnog ugovora, kako je najavljeno, po rečima gradonačelnika Stevanovića, biće obavljena već sutra, za kada je u Agenciji za privatizaciju zakazan i zajednički sastanak svih strana u sporu.

Radnici blokadom ugrozili poslovanje "Vaker Nojzena" 

Pozitivnom rešenju, nadaju se i radnici "Tehnike Tankosić" koji su, kako ističu, svesni da su blokadom ugrozili poslovanje "Vaker Nojzena", ali, po rečima predsednika Samostalnog sindikata Ivana Savića, to je bio jedini način da pokrenu rešavanje svojih problema.

I direktor firme "Vaker Nojzena Kragujevac", očekuje od Agencije za privatizaciju da reši problem, dodajući da razume položaj radnika koji su, kako je rekao, bili primorani na ovakav potez.

Čačanska firma "Tehnika Tankosić", pre 16 meseci, kupila je trećinu nekadašnje fabrike galovih lanaca "Filip Kljajić" u Kragujevcu. Za to vreme, novi vlasnik nije pokrenuo proizvodnju, a prema rečima radnika, ne isplaćuje ni zarade.

"Tehnika Tankosić", pre nekoliko meseci dala je u zakup, deo svojih prostorija i jedan pogon, nemačko-austrijskoj kompaniji "Vaker Nijezen", za obuku pedeset radnika, do izgradnje fabrike u Lapovu.

Inače, "Vaker Nojzen", koji se bavi proizvodnjom građevinskih mašina, kupio je 35 hektara za izgradnju fabrike u Lapovu u kojoj bi do 2011. godine, posao trebalo da dobije 150 radnika sa ovog područja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.