Vagnerovci će ubijati. Bez oklevanja

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 21:27

Vagnerovci će ubijati. Bez oklevanja

Vagnerovci, pripadnici privatne vojne kompanije Jevgenija Prigožina, neće oklevati ako od gazde dobiju naređenje da ubijaju Ruse.

To tvrdi bivši agent FSB-a i ruski vojni bloger Igor Girkin, poznat i kao Igor Strelkov, a prenosi Newsweek.

Prigožin se pobunio protiv ruskog ministarstva obrane 23. juna i optužio rusku vojsku za napad na Vagnerove položaje u Ukrajini usred rata koji je započeo prošlog februara.

Prigožin je tada objavio da njegova grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plaćenika kontroliše vojne lokacije u ruskom gradu Rostovu na Donu. Nakon toga krenuli su prema Moskvi, ali, zaustavili su se zahvaljujući dogovoru u kojem je posredovao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Strelkov je svom kanalu na Telegramu napisao da su pripadnici Vagnera za vreme pobune pokazali spremnost da u budućnosti ubijaju i svoje sugrađane u skladu sa zapovestima "manijaka i izdajice Prigožina".

"Prigožinova privatna vojska nema moralno pravo smatrati se braniteljem domovine. A njeni borci brane svoje pravo da ubijaju bilo koga i bilo gde za novac koji im njihov 'poslodavac' plaća", napisao je Strelkov i podsetio da Vagner nije kažnjen za svoju neuspelu pobunu protiv Rusije.

Putin je u međuvremenu pobunu nazvao "ubodom nožem u leđa" i obećao da će preduzeti "odlučnu akciju". Koje zasad nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.