Vagner spreman da ubija Ruse: Neće oklevati

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 10:13

Vagner spreman da ubija Ruse: "Neće oklevati"

Bivši agent FSB-a i ruski vojni bloger Igor Girkin upozorio je da pripadnici Vagnera neće oklevati da ubijaju Ruse ako to naredi njihov vođa Jevgenij Prigožin.

Podsetimo, Vagnerovci su prošlog meseca pokrenuli kratkotrajnu oružanu pobunu protiv ruskog vojnog vrha.

Prigožin je tada optužio redovne ruske snage za napad na Vagnerove položaje u Ukrajini. Tokom pobune, Vagnerovci su zauzeli vojne lokacije u Rostovu na Donu i krenuli ka Moskvi.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve se ubrzo završilo zahvaljujući sporazumu koji je posredovao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Strelkov je juče na svom Telegram kanalu napisao da su Vagnerovci tokom pobune "savršeno demonstrirali spremnost” da ubuduće "ubijaju svoje sugrađane” u skladu sa naredbama "manijaka (Prigožina)”, prenosi Njuzvik.

"Parole takozvanog ’Marša pravde’ postale su referentna tačka u daljem postojanju ovog Vagnera, a one snage koje su ostale u pomenutoj nelegalnoj oružanoj formaciji pod komandom (Prigožina) su iste izdajice Rusije kao i on“, naveo je on.

"Potpuno je isto. Prigožinova 'privatna vojska' nema moralno pravo da sebe smatra braniocem otadžbine. A njeni borci brane svoje pravo da ubijaju bilo koga i bilo gde za novac koji im 'poslodavac' plaća", dodao je on.

Strelkov je naglasio da Vagner nije "pretrpeo ni najmanju kaznu" za svoju neuspelu pobunu protiv Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.