Vacić: Nemaju dokaze protiv mene

Izvor: B92, 17.Apr.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vacić: Nemaju dokaze protiv mene

Beograd -- Zastupnik "SNP1389" Miša Vacić zatražio je da Ustavni sud ne prihvati predlog Republičkog javnog tužilaštva za zabranu delovanja tog pokreta.

"Tužilaštvo nema ni jedan jedini dokaz niti argument u prilog zahtevu za našu zabranu", rekao je Vacić tvrdeći da Tužilaštvo "svoje tvrdnje zasniva na rekla - kazala, proizvoljnim shvatanjima i tumačenjima".

Vacić je, u izjavi novinarima u pauzi javne rasprave, koja je održana u Ustavnom sudu, naglasio da lično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stoji iza svega što je "SNP 1389" radio u proteklih osam godina.

"Izveštaj Tužilaštva je apsurdno neistinit", rekao je Vacić.

On je kazao da se Tužilaštvo ni na jednom mestu ne poziva na odredbe Ustava i Krivičnog zakona Republike Srbije, već na evropske konvencije i mišljenja nevladinih organizacija.

Prema rečima Vacića, i ovaj postupak pred Ustavnim sudom je "jedan od vidova pritiska" na "SNP 1389", koji je podneo listu za lokalne izbore na Novom Beogradu.

Izrazivši uverenje da će njegov pokret preći cenzus na tim izborima, Vacić je rekao da "ovim procesom pokušavaju da ih u tome ometu".

Vacić tvrdi da "SNP 1389" nije netolerantan prema bilo kome, a povodom plakata na kome mladić drži kamenicu u ruci, on je objasnio da je "kamenica osnov odbrane Ustava u Kosovskoj Mitrovici" i da njom srpska omladina brani Ustav Srbije od teških oklopnih transportera NATO-a i albanskih ekstremista.

Na optužbe za rušenje ustavnog poretka primenom nasilja Vacić je odgovorio da nikada nije dokazano da je bilo ko iz pokreta "1389" primenio nasilje prema bilo kome.

Tvrdnje da je cilj pokreta rušenje ustavnog poretka, prema njegovim rečima, su "zlurada insinuacija koju Tužilaštvo nije ničim potkrepilo".

"SNP 1389" je ustavobraniteljski i državotvorni pokret s jasnim političkim stavovima, koji idu najviše u prilog očuvanju Ustava Srbije, naveo je Vacić.

Što se tiče optužbi da poziv na jedinstvo i odbranu svih srpskih zemalja dovodi u pitanje dobrosusedske odnose i vodi u sukobe, Vacić je kratko odgovorio da "svaki narod ima pravo da živi u jedinstvenoj državi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.