Vacić: Đurić nije mogao da se suoči s mojom harizmom

Izvor: N1 televizija, 24.Jan.2017, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vacić: Đurić nije mogao da se suoči s mojom harizmom

Svako ima pravo na rad, pa i Miša Vacić. Tim rečima bivši lider pokreta 1389, zaposlen u Kancelariji za KiM, jutros je započeo gostovanje na televiziji N1. Međutim, samo nekoliko sati kasnije dobio je otkaz. Raskid ugovora naredio je direktor kancelarije Marko Đurić.

Miša Vacić ponovo je na birou za nezaposlene. Raskid ugovora o delu, po osnovu kog je radio u Vladinoj kancelariji za KiM, sačekao ga je po povratku s gostovanja na televiziji N1 gde nije hteo da odgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na pitanje odakle on u Vladi. “Ne mogu sad otkrivati, to su poverljivi detalji“, rekao je Vacić u Novom danu.

Te poverljive detalje u svom saopštenju otkrio je direktor Kancelarije za KiM. Marko Đurić konačno je priznao da je on odlučio da Vacić dobije posao, a sada i da bez njega ostane. Daje otkaz Vaciću jer se, konstatuje Đurić, nije snašao u državnoj upravi, niti je pokazao da je spreman da postane timski igrač.

“U periodu od dva meseca, više puta je bez moje saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja samovolјno koristio Kancelariju za ličnu promociju, čime je povredio i radnu disciplinu i naša interna pravila službe. (...) Vaciću želim sreću i uspeh u humanitarnom delovanju u našoj južnoj pokrajini, ali će tim poslom morati da nastavi da se bavi izvan Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, naveo je Đurić.

Jedini koji je ovde lagao je Marko Đurić - to za N1 kaže Miša Vacić, nakon što mu je uručeno rešenje o otkazu. Priznaje, zgranut je i, kako kaže, zabezeknut da mu se sada Đurić ne javlja ni na telefon, a do juče su se, kaže, oslovljavali sa "brate".

“Da li nije mogao da se suoči s mojom harizmom, ne znam gde je postojao problem, ali on je mene obmanjivao mesec dana, i ja sam mu bratski verovao dok, eto, šta me nije sačekalo. Povređena su moja ljudska prava i moje dostojanstvo, narušen je moj ugled“, kaže Vacić.

A opet, baš zato što je vređao tuđa prava, prava LGBT osoba, dok je bio lider desničarskog pokreta 1389, Vacić je na uslovnoj kazni zatvora. Međutim, čim je postao državni službenik tvrdio je da je svoje nekadašnje stavove korigovao u skladu sa zvaničnim stavovima Vlade.

A opet, pre manje od tri meseca, dok je još radio u Vladi, Vacić je na Fejsbuku pretio Jeleni Pajović van Rinen, majci dvoje dece, jer je javno negodovala i tražila da se prekreči politički grafit na zgradi preko puta vrtića u koji joj idu deca.

Najpre ovakvom porukom na Fejsbuku: “Gospođo dajte tačnu adresu, doći će umetnici u dnevnu ili spavaću sobu.“

A potom je nastavi sa pretnjama. “Što bi deca rekla: 'znamo gde živiš, znamo kad spavaš, moli boga da se ništa ne desi grafitu'. To je bilo 8. decembra“, kaže Jelena Pajović van Rinen.

“Ja sam 12. decembra podnela tužbu u Tužilaštvu, s obzirom na to da sam stvarno smatrala da je to otvorena pretnja za nešto što nije samo moj problem. Problem je i mnogih roditelja iz vrtića i stvarno nameravamo da promenimo ovaj zid i da zajedno s decom na proleće nacrtamo nešto što bi bilo primereno ovom prostoru“, navodi ona.

U telefonskom razgovoru Vacić nam je potvrdio da je čak i taj grafit bio zajednički projekat njega i Marka Đurića.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vacić zgranut Đurićevom odlukom da mu da otkaz

Izvor: N1 televizija, 25.Jan.2017, 00:45

Svako ima pravo na rad, pa i Miša Vacić. Tim rečima bivši lider pokreta 1389, zaposlen u Kancelariji za KiM, jutros je započeo gostovanje na televiziji N1. Međutim, samo nekoliko sati kasnije dobio je otkaz. Raskid ugovora naredio je direktor kancelarije Marko Đurić...Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.