VULIN: Vučić  uradio na pomirenju naroda bivše SFRJ više nego i jedan političar!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VULIN: Vučić uradio na pomirenju naroda bivše SFRJ više nego i jedan političar!

Prema njegovim rečima, Ramuš Haradinaj je na slobodi ne zato što je nevin, već zato što su svi svedoci u njegovom slučaju pobijeni

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je Aleksandar Vučić na pomirenju naroda bivše SFRJ uradio više nego i jedan političar.

- Znam da to predstavnici Albanaca ne umeju da poštuju, ali biće veliki poraz same ideje pomirenja ako to ne bude umela da poštuje ni međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zajednica i ako ubica Haradinaj ostane na slobodi - rekao je Vulin.

.

- Činjenica da Haradinaj preti je dokaz da oni koji su nas bombardovali i koji su stvorili OVK ne smatraju da za srpske žrtve treba da postoje ni saučešće, ni pravda. Kada su ubice slobodne, pravda je zatvorena - rekao je Vulin.

Kako je dodao, odnos prema Haradinaju je odnos prema srpskim žrtvama, ali i državi Srbiji.

Haradinaj, lider bivše OVK, kojeg Srbija sumnjiči za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na KIM 1998. i 1999. godine, izjavio je danas da bi Priština trebalo da uvede recipročne mere Beogradu kada su u pitanju poternice.

- Oni imaju poternice, pa bi trebalo i mi. Vučić ispunjava kriterijume da se za njim izda poternica. Dačić, takođe - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je uhapšen 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici, a Srbija je potom uputila Francuskoj zahtev za njegovo izručenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.