VULIN OTKRIO DETALJE OKO DANAŠNJIH DOJAVA O BOMBAMA: Protiv Srbije se vodi specijalni rat - građani ne paničite

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 18:12

VULIN OTKRIO DETALJE OKO DANAŠNJIH DOJAVA O BOMBAMA: Protiv Srbije se vodi specijalni rat - građani ne paničite

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otkrio ko stoji iza napada na Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom dojava o bombama, kaže da je suštinski cilj svih napada da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.

- Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava. Napadi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u pitanju su masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje - poručuje ministar Vulin.

On objašnjava da vrednost opreme potrebne za udar takvog obima i snage kakav je bio današnji, prelazi 100 hiljada evra, ali da se naneta šteta u izgubljenim radnim satima i obustavljanju rada privrede meri milionima.

- Radi razumevanja koliko je napad organizovan i skup, govori i informacija da se oprema uništava odmah po izvršenom napadu kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar poveden. Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali, suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.

Vulin poziva građane da budu disciplinovani i uzdržani, da ne podležu panici i da poštuju naređenja koja im prilikom postupanja izdaju predstavnici policije.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže krajnje napore da u najkraćem roku izvrši preglede napadnutih ustanova i da normalizuje život. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, čini sve da se ubrza proces međunarodne pravne pomoći putem kontaktnih tačaka uspostavljenih u skladu sa Budimpeštanskom konvencijom. Sve zakonom predviđene policijske radnje su izvršene pravovremeno i detaljno. Protiv Srbije se vodi specijalni rat i moramo biti spremni da izdržimo - zaključio je ministar Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin o dojavama bombi: Protiv Srbije se vodi specijalni rat

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2022

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom brojnih lažnih dojava o bombama, da se protiv Srbije "vodi specijalni rat" i da je suštinski cilj svih napada na Srbiju da ona prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.