Izvor: B92, 31.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUKCEVIC: NEMA ZVANICNE POTVRDE ITALIJANSKIH ORGANA

Rim, Podgorica -- Povodom informacije da je italijanski javni tuzilac iz Barija Djuzepe Selzi pokrenuo istragu protiv crnogorskog predsednika Mila Djukanovica zbog umesanosti u medjunarodni sverc cigareta, italijansko ministarstvo inostranih poslova saopstilo je da nije bilo kontaktirano u vezi s tim. Ministarstvo inostranih poslova u Rimu izdalo je saopstenje u kom tvrdi da "nije bilo ispitivano u slucaju Djukanovicevog imuniteta, niti je primilo bilo kakav formalan zahtev u vezi s navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tuzilastva protiv crnogorskog predsednika". Selzi se jos nije oglasio. S druge strane, drzavni tuzilac Crne Gore Bozidar Vukcevic izjavio je kako je od Selzija zatrazio zvanicnu informaciju o pokretanju istrage protiv Djukanovica zbog navodnog sverca cigareta. "Nikakav odgovor, medjutim, nisam dobio", rekao je Vukcevic za crnogorsku televiziju. "Pismeno sam se obratio kolegi Selziju, okruznom tuziocu u Bariju, sa zahtevom da mi, ukoliko je novinska informacija tacna, zvanicno dostavi pismeni akt o eventualno pokrenutom krivicnom postupku.

Moram da kazem da sam se do sada povodom slicnih stvari nekoliko puta obracao italijanskoj strani da me pismeno izvesti o drzavljanima Crne Gore protiv kojih se u Italiji eventualno vodi krivicni postupak, medjutim, nikada nisam dobio povratnu informaciju", kaze Vukcevic.

Italijanska drzavna televizija RAI je javila kako je tuzilastvo u Bariju "poslalo upite u Svajcarsku, neke zemlje Evropske unije i na Kipar". RAI dodaje da su "prema nalazima istrage cigarete stizale na Kipar, odatle u Kopar, a potom u Bar u Crnoj Gori i odatle gliserima u Italiju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.