Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VUJANOVIC NAM NIJE PONUDIO ULAZAK U VLADU"

Podgorica -- Sef Poslanickog kluba Socijalisticke narodne partije u Skupstini Crne Gore Vuksan Simonovic izjavio je da mandatar za sastav nove Vlade Filip Vujanovic na konsultacijama u petak koaliciji "Zajedno za Jugoslaviju" nije ponudio ulazak u Vladu. "Vujanovic nas je upoznao s programskim sadrzajem buduce Vlade, ali nije ponudio Koaliciji ulazak u Vladu", rekao je Simonovic. Prema njegovim recima, Vujanovic je na njihovo pitanje sta je svrha razgovora, odgovorio da je to prezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako on i Demokratska partija socijalista zamisljaju prioritete Vlade, a ne ponuda koaliciji "Zajedno za Jugoslaviju" za ulazak u Vladu.

Simonovic je potvrdio da je Vujanovic rekao da su prioriteti nove Vlade primena "Beogradskog sporazuma", nastavak ekonomskih reformi i demokratizacija, a nakon 3 godine organizovanje referenduma o drzavno-pravnom statusu Crne Gore. "Saopstili smo Vujanovicu da su ciljevi koji se ticu primene Sporazuma, demokratizacije i reformi prihvatljivi za 'Zajedno za Jugoslaviju', ali da je apsolutno neprihvatljivo da nakon 3 godine bude organizovan referendum o drzavno-pravnom statusu", rekao je Simonovic. On je istakao da su predstavnici Koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" saopstili Vujanovicu da za njih ne moze biti prihvatljiv nijedan program nijedne vlade koji u svoje programske prioritete ne stavlja borbu protiv organizovanog kriminala i borbu protiv korupcije. Simonovic je najavio da ce "Zajedno za Jugoslaviju" Vujanovicu saopstiti stav o njegovim vidjenjima nove Vlade do kraja naredne sedmice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.