VUČUREVIĆ NAJAVIO TUŽBU PROTIV SRBIJE

Izvor: Kurir, 25.Sep.2011, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČUREVIĆ NAJAVIO TUŽBU PROTIV SRBIJE

TREBINJE - Ratni predsednik opštine Trebinje Božidar Vučurević najavio je tužbu protiv Srbije zbog nezakonitog hapšenja i držanja u pritvoru, javila je BN televizija iz Bijeljine.

"Moji advokati i ja pripremamo tužbu protiv Srbije zbog nezakonitog hapšenja i nezakonitog držanja 44 dana u pritvoru", rekao je Vučurević na današnjem skupu podrške u centru Trebinja.

Skup pod nazivom "Dobrodošao, Božidare", održan na Trgu slobode, organizovali su Udruženje građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Stare i Istočne Hercegovine, prijatelji, saborci, oficiri VRS i lokalni odbor Srpske demokratske stranke (SDS), čiji je Vučurević jedan od osnivača. Vučurević je dodao da je "razočaran današnjom Srbijom".

"Da sam imao devet glava, koliko je bilo braće Jugovića, sve bih ih dao za majku Srbiju, a danas za onakvu Srbiju kakvu sam video i proživeo ne bih dao ni pet trulih krušaka", kazao je Vučurević.

Pred stotinak okupljenih, pored Vučurevića, govorili su i pesnici, kao i Vučurevićevi prijatelji. O današnjem skupu, od tri gradska veb portala u Trebinju, izvestio je samo www.trebinjedanas.com.

Vučurević je uhapšen početkom aprila na graničnom prelazu između Srbije i BiH po poternici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnog zločina u Dubrovniku.

Hrvatsko pravosuđe ga tereti za bombardovanje Dubrovnika početkom devedesetih godina 20. veka, kada je obavljao funckiju čelnog čoveka opštine Trebinje.

Vučurević je sredinom juna pušten da se brani sa slobode u ekstradicionom postupku, pošto je ambasada Bosne i Hercegovine u Beogradu dala pismenu garanciju da on neće napuštati teritoriju Srbije. Vučurević je, međutim, 10. septembra prebegao u Trebinje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.