VUČIĆU NIJE TREBALO MNOGO DA KRENE U AKCIJU Britanci hvale predsednika Srbije zbog mera u suzbijanju nasilja: Šta čekaju SAD?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 14:16

"VUČIĆU NIJE TREBALO MNOGO DA KRENE U AKCIJU" Britanci hvale predsednika Srbije zbog mera u suzbijanju nasilja: Šta čekaju SAD?

Američki lobiji za oružje žele da svi Amerikanci poveruju u to da ne postoji odgovarajuća zakonodavna regulative koja bi mogla da bude lek za nasilja u kojima se koristi oružje.

Britanski "Gardijan" objavio tekst u kom je naveo da je posle teških događaja u Srbiji, u kojima su ubijena i deca, vlast preduzela oštre mere.

List je najpre podsetio na dva tragična događaja u kojima je Kosta Kecmanović, 13-godišnji dečak ubio osmoro svojih drugara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ranio sedmoro, kao i na masakr koji je počinio Uroš Blažić u okolini Mladenovca, koji je nasumično ubio osam osoba, a ranio njih 14.

- U Srbiji masovna ubistva nisu dnevna rutina - istakao je Gardijan i dodao da srpskom predsedniku, Aleksandru Vučiću, nije trebalo mnogo vremena da krene u odlučnu akciju.

Navedeno je da je Vučić najavio nekoliko važnih mera koje bi trebalo da doprinesu tome da se spreče slične tragedije, a neke od tih mera su i smanjenje broja ilegalnog oružja koje poseduju građani oduzimanje, kao i rigorozno kontrolisanje onih koji imaju i traže dozvole za posedovanje oružja.

Serbia acted after two mass shootings – the US has done nothing despite 200 this year | Kris Brown https://t.co/hTgc6s3t0V

— The Guardian (@guardian) May 10, 2023

- Srbiji je trebalo samo dva dva dana, nakon dva užasna masovna ubistva, da reaguje. Zašto nakon 200 masovnih ubistava samo u 2023. SAD nisu uspele da izvedu takvu ili bar sličnu akciju oduzimanja oružja - zapitao je Gardijan.

Gardijan ističe da je razlika između Srbije i SAD, odnosno uspeha Srbije po pitanju kontrole naoružanja i neuspeha SAD, u političkom uticaju koji industrija naoružanja ima u Americi.

Njihova najjači komentar je, kako navodi Gardijan, da se Amerikanci "ne mole dovoljno da nasilje s oružjem prestane".

Isti ti lobisti uperuju prstom u sve drugo, osim u ono što treba, a to je da je oružje u SAD lako dostupno svima, naveo je britanski list.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.