VUČIĆ: Želimo da povećamo zaposlenost u Južnobanatskom okrugu, želimo da ostavimo našoj deci čiste račune

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: ''Želimo da povećamo zaposlenost u Južnobanatskom okrugu, želimo da ostavimo našoj deci čiste račune''

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas popodne Ustanovu za sport Kovin, gde je razgovarao sa sportistima Južnobanatskog okruga

Tu je prisustvovao treningu karate kluba "Radnički Kovin", kao i kondicionom treningu odbojkaškog kluba "Bavanište".

Ispred Ustanove za sport, predsednika su dočekali brojni građani, kojima je on u obraćanju poručio da će i Kovin i Srbija biti bolje mesto za život, kao i da očekuje da, osim ZTF u Pančevu, stigne još >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekoliko važnih investitora za Južni Banat.

- Želimo da povećamo zaposlenost u Južnobanatskom okrugu - poručio je Vučić.

On je istakao da su prioriteti izgradnja autoputa Pančevo - Vršac i Beograd - Zrenjanin, što će, kako je rekao, privući investitora u taj kraj.

- Dovođenje gasa u svaki kraj i izgradnja ovih autoputeva na najbolji način uputiće pozivicu svima koij žele da grade fabrike, otvaraju pogone i zapošljavaju ljude - rekao je Vučić.

On je istakao da je namera da približimo Rumuniju, ali i Beograd Rumuniji, da Temišvar ne bude daleko, ali i da strani investitori ne kažu da im je daleko autoput i da zato ne otvaraju fabrike ovde.

Podsetio je građane da je javni dug bio 79 odsto BDP-a, a da je danas 50 odsto i da je teškim reformama zemlja spašena od bankrota, te da tri godine za redom Srbija ima suficit u budžetu.

- Hoćemo da ostavimo našoj deci čiste račune i da sa nadom čekaju svoju budućnost i svoje potomke - naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da su građani svedoci velikih pritisaka na Srbiju, pre svega po pitanju Kosova i Metohije i poručio da će država čuvati narod i zemlju, mnogo snažnije nego što su oni, u čije je vreme Kosovo proglasilo nezavisnost, a Crna Gora se odvojila od Srbije.

- Znam da vas sekira kada čujete da neko protestuje. Nemojte da vas to brine. I danas su trojica rekli da ovde nikoga neće biti, a vas je nekoliko hiljada. Nemojte da brinete, ljudi čija su politika nasilje i vešala, ne mogu da pobede vas, pristojne ljude i one koji se vredno bore za ovu zemlju - rekao je Vučić i zahvalio im se na podršci koju mu pružaju.

Predsednik se iz Kovina uputio u Pančevo, gde će obići fabriku "Utva avio-industrija", kao i završne radove u Opštoj bolnici u tom mestu, a zatim će se, sa predsednicom vlade Anom Brnabić obratiti građanima.

Prethodno, Vučić je tokom posete Južnobanatskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obišao Opovo, Banatsko Novo Selo, Vršac i Belu crkvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.