VUČIĆ UPOZORIO NA KURTIJEV TEROR: Privremene institucije samouprave u Prištini kreiraju nepodnošljive uslove za život Srba

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 22:48

VUČIĆ UPOZORIO NA KURTIJEV TEROR: Privremene institucije samouprave u Prištini kreiraju nepodnošljive uslove za život Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je jasnu poruku svom narodu tokom obraćanja na Sednici saveta bezbednosti UN

Vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji, zakazana na zahtev Srbije, počela je u 21 čas, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na početku govora da Srbi sa Kosova i Metohije direktno zavise od dinarskih sredstva koja dolaze iz teritorije uže Srbije.

Ova mera je napad pre svega na srpsko stanovništvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbija ima pravo da finansira ZSO, svako sprečavanje finansiranja direktan je udarac na život Srba tamo. Pravosuđe je u velikoj meri progonilo Srbe, povratnike - upozorio je Vučić.

Privremene institucije samouprave u Prištini su u proteklih meseci kreirale nepodnošljive uslove za život Srba i sada sprovode široko rasprostranjene sistematske napade na srpske civile i njihov progon, kazao je predsednik Srbije.

- Takva situacija, ako izostane adekvatna reakcija, može da prouzrokuje nepopravljivu štetu po opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - upozorava Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić pred Savetom bezbednosti UN: Namerno kreirani nepodnošljivi uslovi za život Srba

Izvor: JUGpress.com, 09.Feb.2024, 10:51

NJUJORK..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govoreći pred Savetom bezbednosti UN rekao da su privremene institucije u Prištini namerno kreirale nepodnošljive uslove za život Srba, kao i da sprovode široko rasprostranjene i sistematske napade na srpsko civilno stanovništvo. Takva situacija...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.